Kilpailuratojen valloittaja

Toimittajat kiittävät Nikitan isää Vitaly Milyakovia toimitetusta aineistosta.

9. huhtikuuta 2011 YHDISTYNEET ARABIA EMIRAATIT HALLITTAVAT ROTAX MAX -KARTINGIN CHAMPIONHIP: N, KOKONAISTA 12 VAIHEESTA, JA VOITTAVAT KOHTEEN KOLME MAAN KANSALLA - AL AIBU. VENÄJÄN RACERI NIKITA MILYAKOV OTTAA ROTAX MAX -JUNIOR-LUOKAN 1. KOHDAN VIIMEISELLÄ 12. VAIHEELLE ja 4. SÄÄTÖ Mestaruuskilpailussa. KORTTIJÄRJESTELMÄN VIIMEINEN VAIHE HENKILÖITTY JOKAISESTI LOPULLISEN REITIN MÄÄRITTÄMISESSA - SAMMALLA, JOTKA NIIDEN LUOKKIEN SUURIN LOPULLISUUS PÄÄSTÄÄ TÄMÄN VUODEN marraskuussa.

UAE Rotax Max -sarjan karting-mestaruus eli UAE Rotax Max Challenge järjestetään lokakuusta huhtikuuhun. Se koostuu 12 vaiheesta, joista seitsemän pidetään Al Ainissa, neljä Dubaissa ja yksi Abu Dhabissa. Lentäjien iästä riippuen, kilpailuissa on edustettuna useita luokkia - Cadet, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax Max Master ja DD-2. Mestaruuskilpailuun osallistuvat kaikkialta maailmasta tulevat ratsastajat, jotka asuvat tällä hetkellä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Persianlahden maissa (ja ei vain), ja joilla on kansalliset tai kansainväliset kilpailulisenssit. Juuri tämä antaa näille kilpailuille poikkeuksellisen taistelun hengen kappaleen ja viihteen jokaisella senttimetrillä.

Viime kaudella UAE Karting Championship -mestaruuskilpailuihin osallistui Venäjän ja IVY-maiden ainoa edustaja - Nikita Milyakov. Nuori urheilija aloitti kartingin Tyumenissa 12-vuotiaana ja osallistui Uralin liittovaltion piirikunnan (Ural Federal District) Cupiin osana Tyumen KDT -joukkuetta, jonka nimi on A. M. Kizhevatova valmentajan Alexander Ovechkinin ohjauksessa. Nikita jatkoi kilpauraaan vuonna 2010 Moskovassa osana Leader-koulutuskeskusta valmentajien Sergei Kononovin ja Anton Kononovin ohjauksessa, missä hän osallistui RAF-karting-mestaruuden kahteen vaiheeseen Rotax Max Junior -luokassa.

Lisäksi, koska perhe muutti Dubaiin (UAE), Nikita ei pystynyt lopettamaan Venäjällä aloitettua kautta, mutta hän pystyi osallistumaan UAE Karting Championship -tapahtumaan Rotax Max Junior -luokassa ja ensimmäisestä vaiheesta 1. lokakuuta 2010 lähtien liittyi taisteluun. Nikita nousi jo mestaruuden kolmannessa vaiheessa kolmanneksi ja kiipesi palkintokorokkeelle, ja seuraavissa vaiheissa hän oli hyvin lähellä johtajia. Mutta kaikki ei sujunut niin sujuvasti.

"Musta päivä" oli kilpailun 10. vaihe, joka pidettiin tämän vuoden 18. maaliskuuta Dubaissa. Nikita oli hyvässä asemassa ensimmäisen, lämmittelyvaiheen kilpailussa, ja ohitti jo johtajan, kun autolla oli kosketusta. Cart Nikitan luoti lensi seinään ennen tien ensimmäistä käännöstä. Jousitus ei vain kärsi iskusta, vaan myös ohjauspylväs epäonnistui. Onneksi kaikki sujui lentäjän kanssa, ei vaurioita. Joukkue "Al Ain Racing" (Al Ain Racing), joka on Nikita, pystyi valmistamaan loukkaantuneet kortit esikarsintakilpailuun, jossa Nikita pystyi murtautumaan viimeisimmästä paikasta neljänteen.

Finaalissa oli tarkoitus kehittääkiirehdi ja päästä palkintokorokkeelle, kun kilpailun ensimmäisellä kierroksella toisessa käännöksessä, seurauksena olevasta "tukkeutumisesta" auto kärsi taas vaurioista, "yhteensopimaton kilpailun jatkamisen kanssa". Mutta kuten he sanovat - ”epäonnistumiset kovettuvat”, ja mestaruuskilpailun viimeinen 12. vaihe oli vahvistus tästä. Nikita voitti kilpailun fantastisella tyylillä, jakoi viimeisestä paikasta ensimmäiseen, ennen kauden hopeamitalista Piers Pakenham Walshia, joka pääsi kilpailun toiseksi, ja kauden mestari Abdullah Al Rawahi, joka pääsi vain kiivetä jalustan kolmannessa vaiheessa. Kauden 2010-2011 tulosten mukaan Nikita Milyakov sijoittui 4. sijalle.

Tämän vuoden lokakuussa Nikita täyttää 16-vuotiaan ja aikoo jatkaa esiintymistään UAE-karting-mestaruuden seuraavassa luokassa - Rotax Max Seniorissa. Marraskuussa 2011 Al Ain International Circuit, kansainvälinen piiri, isännöi kansainvälisen Rotax Max -sarjan Grand finaalia, jossa mestarit ympäri maailmaa tunnistavat luokkiensa vahvimmat. Sarjan loppukilpailuun osallistuvat myös venäläiset ratsastajat.

Toivotamme heille menestystä ja loistavia voittoja!